Canals renova la xarxa d’aigua potable i clavegueram amb ajuda de la Diputació.

El president de la Diputació de València Jorge Rodríguez, indica que assegurar el proveïment d’aigua potable a tots els municipis és una prioritat.

L’Ajuntament de Canals ha donat per finalitzades algunes de les obres de renovació d’instal·lacions d’aigua potable i clavegueram, en concret la del carrer Saurina i la de Sant Fabià. El passat mes d’agost es van finalitzar aquestes obres incloses en el Primer Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS) impulsat per la Diputació de València, amb una aportació econòmica de 480.000 euros. Aquesta inversió ha servit per renovar «unes infraestructures obsoletes molt necessàries per garantir un bé de primera necessitat», com asseguren els responsables municipals.

Però la renovació de les instal·lacions d’aigua potable i clavegueram del municipi no ha estat l’única millora que s’ha realitzat en la localitat de La Costera gràcies a l’ajuda de la Diputació. Dels 480.000 euros del primer IFS, 193.000 euros s’han destinat a la renovació de la xarxa d’aigua potable i clavegueram i al voltant de 200.000 euros s’han invertit en l’Avinguda Jaume I, amb millores en la calçada per reduir accidents.

L’avinguda Jaume I «era molt ampla i han tingut lloc nombrosos accidents i atropellaments, per això era necessari reduir el diàmetre de la calçada i fer un carril bici que fora per dins del poble fins al poliesportiu i els centres educatius», explica el regidor d’Urbanisme, Manuel Sanchis.

Des de la Regidoria d’Urbanisme asseguren que després de la finalització de les obres no han tingut lloc ni atropellaments ni accidents. A més es va aprofitar l’actuació per a l’ampliació de la zona d’estacionament.

Jorge Rodríguez assenyala que «les obres que ha adjudicat el pla d’Inversions Financerament Sostenibles tenen en comú que van destinades a millorar els serveis i la qualitat de vida de les persones. Pot ser la reforma d’unes velles escoles, l’asfaltat o reurbanització d’una avinguda o la renovació del clavegueram, però l’important és la tornada que tenen per als veïns».