Canals rep una subvenció de 131.479 euros per contractar huit joves titulats.

L’Ajuntament de Canals, a través de la regidoria de Promoció Socioeconòmica, ha sigut beneficiada amb una important subvenció per a la contractació, durant un any de 8 persones joves, amb formació acadèmica. L’import atorgat a l’Ajuntament de Canals per tirar endavant aquesta interessant iniciativa és de 131.479 ’20 euros amb els quals es possibilitarà la contractació de 8 joves titulats, inscrits en el Servef i en el programa de Garantia Juvenil.

   Aquest son els següents perfils que des de l’ajuntament se cerquen: Llicenciats o Graduats (o màsters) en Dret, Administració d’empreses, Mestres, Periodisme, Tècnic superior en animació d’activitats físiques i Esportives, Tècnic superior en animació sociocultural i turística, Tècnic superior en administració de sistemes informàtics en xarxa, Tècnic superior en administració i finances, Tècnic en gestió administrativa, Filologia catalana.

   Aquesta ajuda sol·licitada per primera vegada pel consistori municipal, dins del marc del Sistema Nacional de Garantia Juvenil i destinada a persones menors de 30 anys inscrits a les llistes del SERVEF, forma part dels Fons Socials Europeus i és gestionada per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, sota la nomenclatura “EMCUJU- Programa de subvencions d’ocupació destinades a la contractació de persones joves qualificades per entitats locals, en el marc del Sistema Nacional de Garantia Juvenil, per a l’exercici 2017 (SERVEF)”.

Cal recordar que el darrer 28 d’abril de 2017, la cap del departament de Desenvolupament Local, Marilú Navarro, junt amb el regidor delegat de l’àrea de Promoció Socioeconòmica, Ricardo Requena, van visitar el MUVIM de València, per a escoltar al Secretari Autonòmic d’Ocupació i Director General del SERVEF, Enric Nomdedeu, qui va donar compte d’unes ajudes que en qüestió de setmanes anaven a ser publicades amb la finalitat de servir als Ajuntaments de suport per a la contractació de joves titulats menors de 30 anys, demandants d’ocupació i inscrits en Garantia Juvenil, en aquells departaments més necessitats. En aquella mateixa sessió informativa, i en posteriors reunions de treball, l’àrea de Promoció i Ocupació de l’Ajuntament de Canals ha estat treballant conscientment en la petició valorada i argumentada de perfils concrets i específics per a àrees que requereixen un suport important per tirar endavant amb projectes específics que milloren el funcionament diari de l’Administració Local i donar així un servei de major qualitat.

   Ricardo Requena, ha valorat aquesta subvenció “d’una gran notícia que beneficia sense cap tipus de dubte al poble de Canals, ja que són molts diners que repercutiran en la contractació de 8 joves durant 1 any que permetran, a banda de l’espenta d’aquestes persones titulades en les seues branques acadèmiques, millorar el servei públic de l’Ajuntament en àrees que ho requereixen amb gran interés”. Per últim, Requena ha afegit “que és una gran tasca la que des del departament de Desenvolupament Local està fent-se per a reduir l’atur i augmentar l’ocupació, no sols amb programes com aquests sinó també amb les accions que s’han posat en marxa o estan impulsant-se durant aquests darrers mesos fins als pròxims dies: agrícoles, escola taller, beques pròpies, beques de la Dipu, pla d’ocupació local, etc.”.

EMCUJU – Programa de subvenciones destinada a la contratación de personas jóvenes cualificadas por entidades locales, en el marco del Sistema Nacional de Garantía Juvenil – Fomento del empleo – Generalitat Valenciana